onsdag 19 januari 2011

OI!

Älskar det här. Idag steg vi upp tidigt, fick vår frukost (4 sorters färska frukter, nypressad juice, kaffe, friterad banan med kanel, toast och en liten bulle) sen begav vi oss till Wellington för språklektion. Wellington alltså... vilken speciell man. Imorn ska jag skriva ett inlägg om honom. Men iallafall! Vi åkte sen till botaniska trädgården, ett zoo och ett museum om Brasiliens historia. Fastnade för frasen "do mesmo jeito que a educação foi usada para nos oprimir pode também ser usada para nos libertar" = "På samma sätt som utbildning användes för att förtrycka oss så kan den även användas för att befria oss".

Känns som om jag börjar anpassa mig till värmen. Svettas inte längre sjöar.. bara floder. Imorn kväll kommer min kusin för två veckor på gården. I övermorgon åker vi dit. Ser framemot det så mycket. Nu ska vi ha ytterligare en portugisiska lektion och sen äta något innan vi stupar i säng vid tio som vanligt..

Här nere ser ni ett exotiskt djur i regnskogen vid namn Homo sapiens. Känd för att endast göra dåliga saker för jorden. Extremt egoistisk och inte så värst smidig. Äter allt utom ananas. Bor i regnskogsklimat men är ej anpassad för det. Naiv, kittlig, och väldigt tam. Gillar att bli pussad på.

Nästa bild visar en arg tiger.


1 kommentar: